Ba-ba-baaa!

Såhär såg jag ju som 16 år gammal, och i min första lägenhet.
Det var en trea som jag delade tillsammans med två kompisar M och E ♥.
Varje rum var klätt i gamla tapeter med stora mönster på och garderobshyllorna i mitt rum var täckta i något slags orange tyg. Jag är så glad att vi faktiskt flyttade ihop. Så många minnen från den tid som man formades som mest. Nej nu börjar jag resa tillbaka i tiden till gymnasiet igen, inte bra inte bra! Men fina tider var det, och jag är tacksam för allt!  

Och Herregud, håret, kläderna! Känner mig extremt tråkig i dagsläget jämfört med då, haha. Igår var det lördag och vad gjorde jag? Jo, testade nya cupcakes-recept till sena kvällen. 5 år sedan. Det är kul att se tillbaka och tänka på hur jag såg på min framtid då, och hur den ser ut idag. Allt man faktiskt har gått igenom!
 
 
regular | | Kommentera |

tendens till mode-inlägg, men ändå inte.

Alltså. Jag är nog bakvänd på något vis.
För sedan hösten anlämnde med dunder och brak har jag mer eller mindre endast klätt mig i kjolar och klänningar! Hur mystigt är det inte med varma tights, en kjol och en go varm tröja?! Jag tycker faktiskt att vintertights är varmare än jeans (logiskt?) plus att jag knappt har några jeans som jag får plats med långkalsonger/tights under.
 
Så praktiskt: kjol å tjocka tights!
 
Under sommaren däremot hatar jag kjolar, klänningar och tunna kläder. Eftersom jag känner mig så obekväm i att svettas och va varm så vill jag heller gömma kroppen. Så på med mer kläder på sommaren -. vilket inte direkt löser värmeproblemet..

Jag köpte en kjol som ser ut såhär, men ändå inte, i måndag. Modellen är den samma men kjolen är vit med små cirkelliknande mönster på! Älskar den, åh. Min fina, fina kjol. Sitter nu och kikar på fler kjolar att beställa, men jag måste spara pengar. Varför har jag inte kommit på det här med kjolar innan?! Då hade min garderob varit lika fylld med kjolar som med jeans ju. Men nu får jag iallafall använding av alla tiotals klänningar jag har men knappt använt!
 
 
Älskar den, så måste bara få visa er. och att jag, Memmie som aldrig känt mig bekväm i kjol å klänning nu har vänt helt och hållet och bara älskar det!! Och perfekt att man kan ha alla möjliga färger på thightsen till ju! För jag älskar att lysa upp höstmörkret med roliga färger och mönster! 
 
 
  Hur många gånger använde jag egentligen ordet "älskar" i detta inlägg? ♥
 
regular | | Kommentera |

Allt som pappa gör, gör jag också

Nejdå. Bara nästan.
Men i onsdag var jag faktiskt med pappa på älgjakt. Bara för att testa på hela konceptet med att vakna tidigt, klä på sig massor med kläder, vandra i skog å berg, vara ute, grilla korv, sitta still och spana, hoppas, kika, lyssna.. ja, ni vet. Pappa och 40-tals andra gubbar och damer från mina hemtrakter är varje år ute på älgjakt en hel vecka - så det måste ju vara någonting som är kul?!
 
Iallafall. Jag fick uppleva allt som man kan tänkas uppleva på en jakt förutom att se en älg! 
 
- Jag fick klä på mig långkalsonger, underställ, täckbyxor, fleecetröja och jaktjacka (pappas, så x antal storlekar för stor) och en såndär brandgul keps
- Jag fick grilla kôrv med alla andra
- Jag fick kissa i skogen (vilket var väldigt omständigt med alla de kläderna på!)
- Jag fick sitta på pass
- Jag fick lyssna i deras walkie-talkie-radios
- Jag fick sitta på pass när det snöade
- Jag fick sitta på pass när det regnade
- Jag fick vara med och leta efter en skadskjuten älg
 
Apråpå walkie-walkiesarna (eller vad säger man? radio?) De är ju sådana så att när du pratar i dem så hör alla i laget vad du säger, men man vet ju inte vem det är som talar. Så var jag mest sugen på att säga "Why so serious?" Eller "Hello hunters. I wanna play a game". Vi var ganska sugna på det båda två, jag å pappa. Men vi bestämde oss för att det kanske inte var en så bra idé trotts allt.
 
Men iallafall. Jag förstår faktiskt folk som jagar älg. På två sätt. Dels förstår jag de som jagar för den klassiska anledningen; rensa ur älgsläkten osvosv, få gott kött osvosv, spänningen osvosv.
Men jag förstår också hela grejen med att bara sitta på pass.
 
 
Tänk er att bara sitta en hel dag ute i naturen. Se på fåglar, lyssna på en total tystnad. Tänk er en hel vecka i oktober då man bara är i skogen. Känner snön, regn, solen, uppleva platser så långt inne i skogen som man aldrig annars skulle gå till! Jag skulle lätt kunna ta ledigt en vecka från jobbet bara för att vara med pappa på älgjakt. Då skulle jag sitta på ryggsäcks-stolen bredvid pappa, med en kopp kaffe och bara lyssna, känna och se. Kanske kan man ta med en bok? Bara vara. Total tystnad och igenting som bryter den förutom knaket från djur som rör sig i krokarna, eller fåglar som kvittrar. Tänk att få en en livs levande älg i det fria?! Hur jag ställer mig till att sedan skjuta den vet jag inte eftersom jag aldrig varit med om det. För min del skulle jag gärna bara låta den gå förbi. Kanske kan man få vara med i jaktlaget för att bara sitta med? 
 
På något vis störde jag mig inte alls av kylan, snön och regnet när vi var ute. Det var ändå behagligt på något vis och jag är ganska tacksam för att det faktiskt var det vädret som det var! Då kändes det riktigt äkta. Och egentligen: man blir bara lite blöt och kall. Vad mer? Man får byta om inom några timmar. 
 
as a great man once said:
"Some people feel the rain
others just get wet"
 
 
 
 
 
 
regular | | En kommentar |
Upp