24/8-2013 om jag vann en miljon kronor

Jag har faktiskt tänkt lite på det där. Vad man skulle göra om den där trisslotten en gång visade mer än 50 kronors vinst. Närmare bestämt om den visade 1 miljon - eller mer! Det är svårt för mig, som alltid hankat mig fram på extrajobb och deltidstjänster, att faktiskt uppskatta hur mycket en miljon svenska kronor är och hur mycket man kan göra för dem. Men jag har ändå tänkt lite på det.
 
Jag skulle fortfarande jobba, eftersom jag blir ett otäckt argt och elakt monster när jag blir rastlöst och understimulerad. Jag behöver jobba; både psykiskt och fysiskt. Jag vet ju att jag inte får ett jobb bara för att man är rik, men jag skulle flytta till en stad där det finns mer jobb. Eller först av allt; jag skulle utbilda mig som fan. Sen/samtidigt skulle jag flytta. Nej, jag skulle börja med att säga upp min syster från hennes jobb och flytta med henne till en bungaloo på hawaii, bara för att. Ja, precis; bara för att. För att bli en av de där svenskarna som bara flyttar utomlands, till en plats på andra sidan jorden. Sen måste jag ju ha med mig Jennie; skulle ju bli allt för jobbigt att återigen va på andra sidan jorden från henne. Sen skulle jag nog flytta igen. Och utbilda mig. Så jag även har en stadig inkomst trotts att bankkontot är smockfullt.
 
Jag skulle ta med mig Vero på driftingskola över en helg. Bara för att få ett körkort där det står att jag är legitimerad driftare på: hur coolt?! Åh. Plus, självklart, att det verkar så jävla kul. Sen vill man ju inte åka själv och Vero är ju lika sugen som jag på att faktiskt göra det, så självklart skulle jag ta med henne! 
 
Jag skulle ge mamma och pappa en renovering av hallen. De får peka och säga hur de vill ha det och jag anställer gubbar (eller gummor) som fixar det. Kan renovera badrummet på övervåningen också, när vi ändå är igång.
 
Jag skulle självklart köpa en minicooper. 
 
Jag skulle ge Therez en ny elvisp. 
 
Jag skulle köpa hur mycket skrivor och livedvds som helst - och böcker! Jag skulle fylla bokhyllorna med härliga Gazette, diru, Alice Nince, Maskinen, och alla andra band som betytt och betyder så mycket för mig, men även typ Håkan Hellström, Lars Winnerbäck, Norlie & KKV, Good Charlotte och Green Day, Lil Wayne och Wix Khalifa och andra artister som på ett eller annat vis ligger mig väldigt varmt om hjärtat.
 
Vad skulle man göra mer? Jag skulle permanenta håret och faktiskt kunna ta hand om det.
 
Jag skulle även ta med Marie och Tilda, Sabina och Vero, Vicki, Bauke å Pär och andra fina vänner som jag vet gillade mig även innan jag blev rik, på världens partykryssning. Typ till medelhavet. Eller så. Eller bara Åland, vafan de är ju hur roliga som helst! Skulle vara kul att kunna bjuda alla.
 
Jag skulle överraska Therez med den möhippan jag alltid sagt att jag ska ordna till henne: en helg till Las Vegas! Bara för att jag faktiskt "hotat" henne med det så många gånger. Och hon antagligen aldrig trodde att jag skulle kunna ta med henne dit. Egentligen är det nog ganska elakt eftersom hon inte skulle kunna slappna av alls.. vafan: vi åker till Las Vegas i någon dag/natt och sedan åker vi till en skön ö någonstans och dricker paraplydrinkar och dansar på stranden. Skulle ju självklart även på ett eller annat vis betala min brors svensexa.
 
Jag skulle ge min syster en öppen flygbiljett till New York i födeseldagspresent. 
 
Jag skulle köpa massa öl. 
 
Och ett gymkort.
 
Och en ny dator.
 
Jag skulle bjuda pappa på en riktig fisketur! Alltså, utomlands. Jag skulle leta reda på vart man "måste" fiska i världen, och sedan ge honom + någon/några han vill ha med sig, typ mina kuseliner, biljetter dit. Typ Amazonas! Fast det skulle han kanske inte våga. Eller jag skulle inte våga släppa iväg dem dit; finns ju riktiga sjömonster där. Men havet. Någonstans. Jag får goola lite mer på det.
 
.. och jag kanske skulle åka med pappa på den fisketuren.
 
Jadu.. vad mer kan man göra för 1 miljon kronor?
 
Det tåls att tänka på..
 
Ev. stavfel i denna text ber jag er (speciellt Jennie) undanse från eftersom jag inte läst igenom den, eftersom en galen Casper precis kom hem hit. ♥
 
 
 
 
regular | | 4 kommentarer |
Upp