bakbunkar och omvandligstabell
Hej! Vet ni vad jag önskar mig i julklapp?
Bunkar att använda i bakning. För tillfället har jag endast en stor bunke (och andra konstiga mätskålar) som är perfekt till att knåda deg eller servera chips i (ni förstår storleken) men när jag sedan ska vispa torra ingredienser till cupcakes med elvispen.. ja, då funkar den inte lika bra. Då ser det ut såhär efteråt:
Bunkar att använda i bakning. För tillfället har jag endast en stor bunke (och andra konstiga mätskålar) som är perfekt till att knåda deg eller servera chips i (ni förstår storleken) men när jag sedan ska vispa torra ingredienser till cupcakes med elvispen.. ja, då funkar den inte lika bra. Då ser det ut såhär efteråt:




Men resultatet blev väldigt bra iaf. Men jag saknar mammas rosa bunkar ♥ I morgon får jag ju finbesök förstår ni så jag gick upp tidigt idag för att baka innan jobbet - det ni! Mitt liv som hemmafru blir allt mer och mer utformat. Som Jennie säger: fattas bara rött hår så är jag Bree i DH. Nja, kanske inte. Men alltid något att sikta på?
I många engelska recept står ingredienserna i gram och inte deciliter eller liknande mätmetoder som de flesta är vana vid. Här delar jag därför med mig av en jättebra omvandlingtabell på de vanligaste ingredienserna!
♥ Bakpulver /bikarbonat 1 tsk = 5 g. 1 msk = 15 g
♥ Florsocker 1 dl = 60 g. 1 msk = 10 g
♥ Havregryn 1 dl = ca 40 g. 1 msk = 5 g
♥ Kakao 1 dl = 40 g. 1 msk = 6 g
♥ Mandelspån 1 dl = 30 g
♥ Smällt smör 1 dl = 90 g. 1 msk = 13 g
♥ Hårt smör 1 dl = 95 g. 1 msk = 15 g
♥ Strösocker 1 dl = 85 g. 1 msk = 12 g
♥ Vaniljsocker 1 msk = 8 g
♥ Vetemjöl 1 dl = 60 g. 1 msk = 9 g
Nu kanske jag skulle ha skrivit grammen först. Men nu orkar jag inte ändra det. Hoppas ni förstår ändå och har nytta av den!